sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Normipäivä

Ajattelin tässä huvikseni kertoa, millanen on mun normaalipäivä arkipäivä sairaalassa. :)

Aamulla herätys tulee yleensä klo 6-7, riippuen siitä, ottaako hoitaja musta verenpaineen ja lämmön ja otetaanko verikokeita. Jos näitä juttuja ei tehdä, herään aamupalalle kahdeksan jälkeen. Aamupalana on aina puuroa, kiisseliä, leipää ja kaakaota.

Aamupalan jälkeen jatkan uniani aina yhteentoista asti. Joinain aamuina käyn suihkussa, mutta en joka aamu, sillä sekin on yllättävän rankkaa. Aamupäivän aikana käy myös lääkäri kierrolla.

Päivä menee yleensä lukiessa, neuloessa ja koneella. Lounas tulee puoli yhden aikaan. Fysioterapeutti käy iltapäivällä. Joinain päivinä sisko pääsee tulemaan jo päivällä.

Alkuilta menee samoissa merkeissä kuin päivä. Päivällinen on klo 17 ja pian sen jälkeen vanhemmat tulevat. He viipyvät aina kahdeksaan asti. Juttelemme ja katsomme televisiota.

Kun vanhemmat ovat lähteneet, olen taas koneella. Katson ohjelmia netistä ja seuraan BB 24/7. Välillä myös neulon. Iltapala tulee seitsemän aikaan. Nykyään otan pari leipää, jogurtin, hedelmän ja teen. Niillä pärjää sitten aamuun asti.

Valvon yleensä kahteen asti eli aika myöhään. Aamulla kyllä aina väsyttää, mutta en vain osaa mennä aikasemmin nukkumaan. :D Oon aina ollut yökukkuja. Vielä ennen nukkumaanmenoa luen lehteä.

Viikonloppu eroaa arjesta siten, että fysioterapeutti ei käy eikä aina lääkärikään. Myös perhe tulee aikasemmin. He tulevat noin kahden aikaan ja lähtevät viiden aikaan pois. Muuten vietän samalla tavalla aikaa paljon koneella.

Kyllähän täällä aika käy välillä pitkäksi. Yritän kuitenkin miettiä, että en tekisi kotona yhtään mitään enempää, vaan viettäisin varmasti samalla tavalla aikaa netissä. Ruuat ja vierailut rytmittävät päiviä. Varsinkin vierailut ovat todella tärkeitä. Helsingissä huomasin kuinka päivä ei meinannut oikein kulua millään, kun tiesi, että illalla ei näe vanhempia.

On mulle kotiinlähtöäkin jo hyvin varovasti vilauteltu. Vielä se on kuitenkin ihan puheentasolla. Mutta hoitaja sanoi perjantaina, että se tapahtuu heti, kun vain kaikki on siihen valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti