perjantai 13. elokuuta 2010

Takapakkia erityisesti hengityksen kanssa

Tänään on ollutkin sitten vähän huonompi päivä. :(

Huomasin jo eilen illalla käydessä nukkumaan, että hengittäminen tuntuu normaalia raskaammalta. Myös kyljen kääntäminen otti todella voimille. Aamulla kävin vielä happirollaattorin avulla vessassa kävellen, mutta sen jälkeen asetettiin liikkumiskielto, kun kaikki tekeminen alkoi ottaa hengen päälle niin pahasti.

Lääkärin mukaan happiongelma saattaisi johtua korkeasta sykkeestäni ja niinpä mulla aloitettiin sykettä alentava lääke. Otin sen ja parin tunnin kuluttua päätettiin hoitajan kanssa kokeilla, jos pystyisin kävelemään vessaan itse. Ei toivettakaan. Nousin istumaan sängyn laidalle ja olin aivan hengästynyt. Niinpä vessatuolia on tänään taas kärrätty viereeni.

Jotkut keuhkojen tietokonegrafiakuvaukset on otettu tänään pari kertaa, ensin ilman varjoainetta, sitten sen kanssa. Lisäksi otettiin EKG. Niissä ei näkynyt mitään poikkeavaa, kaikki ihan normaalisti.

Tuo sykejuttu ei kyllä pitänyt paikkaansa, sen tiedän. Kysyin illalla hoitajalta, että onko mitään tietoa, miksi hengitys on yhtäkkiä romahtanut niin pahasti. Yksi lääkäri oli kuulemma epäillyt, että voi olla vain huonompi päivä. Olisikin niin, sillä kyllä tämä aika lailla huolestuttaa. Hapen saanti on huonompaa kuin ennen leikkausta, vaikka sen olisi pitänyt auttaa tähän.

Päivä on mennytkin sitten vain pedissä maatessa. Onneksi ehdin eilen käydä suihkussa. Pari isotätiä kävi mua katsomassa, muuten oon ollu yksin. Vanhemmat tulee taas huomenna Helsinkiin ja viipyy koko viikonlopun.

Katsellaan tilannetta nyt ihan rauhassa viikonlopun yli. Vaikka onhan tuollainen takapakki aina harmittava asia. Kun oon jo ehtiny tuolla käytävillä kävellä ja päästä vessaankin ihan ite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti