maanantai 19. joulukuuta 2022

Spotify-vuosi 2022

 Kuuntelin musiikkia yhteensä 8465 minuuttia

Kuuntelin yhteensä 629 eri artistia

Kuuntelin yhteensä 13 eri genreä 

Kuuntelin podcasteja yhteensä 3870 minuuttia

Artistien top 5

1. Antti Tuisku (yhteensä 311 minuuttia)

2. Blind Channel

3. Ed Sheeran

4. Jaymes Young

5. Robin Packalen

Kappaleiden top 10

1. Jaymes Young - Infinity (yhteensä 45 kertaa)

2. Tomi Saario - Just A Little

3. Isaac Sene - Nälkä

4. Lost Frequencies, Calum Scott - Where Are You Now

5. Blind Channel - We Are No Saints

6. Antti Tuisku, BESS - GRINDR MAYHEM

7. Tiësto, Ava Max - The Motto

8. TOOMANYLEFTHANDS, HEDEGAARD - Work That Body

9. Britney Spears - Work Bitch

10. Antti Tuisku - Bisnes

Genrejen top 5

1. Suomalainen pop

2. Dance pop

3. Pop

4. Pop dance

5. Tanskalainen elektroninen

Podcastien top 4

1. Siitä on vaikea puhua

2. Urheilucast

3. Ihan oikeesti

4. Viisucast

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuuntelumäärät romahtivat kokonaisuudessaan aika paljon, noin puolella viime vuotiseen verrattuna, mitä osasin kyllä odottaakin. Ihmettelen oikeastaan, että pääsin noinkin isoon minuuttimäärään, sillä tuntuu, että en juurikaan ole musiikkia tänä vuonna kuunnellut Spotifysta enkä oikeastaan muualtakaan. Lisäksi huvittaa, kuinka genreuskollinen ihminen selkeästi olen. Viime vuonna eri genrejä kertyi sentään kolmekymmentä, nyt vain kolmetoista.

Selkeästi eniten Spotifyta tuli käytettyä alkuvuodesta, joka näkyy hyvin myös kuunnelluimmissa kappaleissa. Listan viittä ensimmäistä biisiä kuuntelin ehdottomasti eniten alkuvuodesta. Tomi Saarion ja Isaac Senen biisien kuuntelu sijoittuu helmikuulle UMK:n aikaan, sillä sitä kautta kyseiset kappaleet löysin. Listan viimeiset viisi biisiä sen sijaan ovat omia treenibiisejä ja sen vuoksi listalla. 

Antti Tuisku kuunnelluimpana artistina ei oikeastaan yllätä, mutta häntäkin olen kyllä kuunnellut huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna ykkössijalla keikkunutta Blind Channelia. Jaymes Youngilta olen koko vuonna kuunnellut vain yhtä biisiä, mutta sitä selkeästi niin paljon, että artisti on päässyt top vitoseen. Robinkin tuntuu roikkuvan listalla vuodesta toiseen, vaikka aina tuntuu, etten häntä juurikaan enää kuuntele. 

Podcastit olivat jälleen tänä vuonna päässeet listalle. Aika hyvin listassa näkyy se, että ehdottomasti eniten kuuntelen Areenan podcasteja, joten tälle listalle pääsi aika outojakin podcasteja. Urheilucastia kuuntelin vain talvella olympialaisten aikaan, mutta se on näköjään riittänyt nostamaan ko. podcastin listalle. Ihan oikeesti on syksyinen löytö, mutta sekin tippuu ensi vuonna pois siirtyen maksualustalle. 

Ensi vuonna voisi jälleen koittaa paneutua enemmän musiikin maailmaan. Jotenkin tuntuu, että nykyään nimenomaan podcastit vievät kaiken ajan musiikin kuuntelulta. Vielä pari vuotta sitten saatoin välillä laittaa työmatkalla Spotifysta soimaan jonkun oman soittolistan, nykyään musiikin korvaa oikeastaan aina podcast. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti