maanantai 13. joulukuuta 2021

Spotify-vuosi 2021

 Spotify on taas kertonut tilastonsa ja ai että kuinka rakastankaan näitä. Ja vielä enemmän pidän siitä, että täällä blogissa on aina tallessa viime vuoden tilastot, joten myös vertailtavaa löytyy.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuuntelin yhteensä 14 885 minuuttia

Kuuntelin yhteensä 509 eri artistia

Kuuntelin yhteensä 30 eri genreä

Artistien top 5

1. Blind Channel (kuuntelin yhteensä 1043 minuuttia)

2. Jason Derulo

3. Robin Packalen

4. Ed Sheeran

5. BEHM

Kappaleiden top 10

1. Blind Channel - Die Enough For You (kuuntelin yhteensä 93 kertaa)

2. Oskr -  Lie

3. Conor Maynard - You Broke Me First

4. Tesher x Jason Derulo - Jalebi Baby

5. Blind Channel - Dark Side

6. Robin Packalen - Better Than That

7. MEDUZA, Dermot Kennedy - Paradise

8. BEHM - Lupaan

9. Blind Channel - Timebomb

10. Aksel - Hurt

Genrejen top 5

1. Euroviisut

2. Suomalainen pop

3. Dance pop

4. Tropical house

5. Indie folk

Podcastien top 

Tämä kohta on jostain syystä täysin kadonnut wrapped-osiosta, mutta kuunnelluin podcast on ollut Tuplakääk, jota kuuntelin 30 kertaa eli yhteensä 1314 minuutia. Lisäksi muistan, että listalle pääsivät Takaisin Pasilaan, Polittiikkaradio ja Pyöreä pöytä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuuntelumäärät nousivat, vaikka itsellä oli ajatus, että ehkä ne laskevat, sillä musiikkia olen omasta mielestä kuunnellut vähemmän kuin viime vuonna. Mutta tuossa luvussahan taitaa olla mukana myös podcastien kuunteluminuutit, ja niitä tulee työmatkoilla kuunneltua paljon. 

Blind Channelin komeileminen listalla ykkösenä ei ole mikään yllätys. Tutustuin bändiin UMK:n myötä ja tykästyin. Tiesin jo oikeastaan alkuvuodesta, että bändin Die Enough For You tulee todennäköisesti olemaan tämän listan kärkipaikalla, niin paljon sitä on tullut kuunneltua. Pidän kyllä aika hyvänä saavutuksena, että täysin tuntematon bändi on pystynyt itsensä kiilaamaan ykköspaikalle. Muuten artistien listassa ei juurikaan ole yllätyksiä. Ehkä Robinia en olettanut sillä näkeväni enää, sillä mielestäni en häntä kauheasti kuuntele. 

Biiseissä huomaa hyvin, että UMK on tehnyt tehtävänsä tänä vuonna. Rakastuin täysin tuohon Oskrn Lie-biisiin alkuvuodesta. Robinilta en oikeastaan kuuntele nykyään paljon mitään muuta kuin tuota yhtä kappaletta, mutta ehkä sitten luukutan sitä niin kauheasti, että sen avulla tyyppi nousee kuunnelluimpien artistien joukkoon. 

Genreissä ykkösenä komeilevat viisut eivät oikeastaan yllätä. Tänä vuonna oli niin hyvät Euroviisut, että kappaleita on tullut kuunneltua paljon. Jännä tosin, että mikään viisubiiseistä ei noussut top 10-listalle lukuun ottamatta meidän omaa edustajaa. Viime vuonna viisubiisejä oli useampi listalla. Veikkaan tosin, että ehkä UMK-ehdokkaatkin katsotaan kuuluvan viisugenreen. 

Podcasteista täytyy sanoa sen verran, että sillä listalla tulee lähes varmasti näkymään ensi vuonna isokin muutos. Tuplakääk on nykyään maksumuurin takana eikä sitä sen takia tule kuunneltua. Ylen podcastit ovat poistuneet kokonaan Spotifysta eivätkä enää tilastoissa näy. Toki Spotifyssa edelleen on monia podcasteja, mutta kyllä niiden kuuntelumäärät tulevat laskemaan, mikä ehkä näkyy sitten myös kokonaiskuuntelumäärässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti