keskiviikko 10. helmikuuta 2016

8.2. Joheksolikoe

Mietin, viitsinkö ollenkaan jakaa tätä erilliseksi postaukseksi vai mainitsenko tästä vain ensi viikolla munuaispolin postauksen yhteydessä. Päädyin nyt sitten kuitenkin kertomaan päivästä ihan erikseen, vaikka mitään erikoista ei tapahtunutkaan.

Maanantaiaamuna siis käppäilin sairaalalle. Hieman tuo Taysin remontti ärsyttää, kun pääsisäänkäynti on tällä hetkellä melko sivussa ja sieltä saa esim. labraan kävellä hirveän matkan. Uuteen munuaiskeskukseenkin oli ihan kiitettävä matka. Tilat kyllä ovat nyt hienot. Itse eksyin ensin istumaan dialyysiaulaan kunnes hoitaja ystävällisesti ohjasi mut oikeaan paikkaan. Eikä kauaa tarvinnut odotella, kun sain jo kutsun sairaanhoitajan huoneeseen.

Joheksolikokeessa suoneen ruiskutetaan ensin kanyylin kautta jonkinlaista varjoainetta. Sen jälkeen verinäytteet otetaan kahden ja neljän tunnin päästä. Itse muistan kuinka aikoinaan sain sänkypaikan polilta ja siellä viettelin mukavasti aikaa. Samasta haaveilin nyt, sillä olisi ollut ihan mukava hieman nukkua. Mutta ei, ei tietoakaan sellaisesta. Niinpä piti keksiä tekemistä.

Ensimmäiset kaksi tuntia kulutin vain katselemalla ihmisiä ja tuijottamalla Netflixistä kaksi viimeistä jaksoa Baby Daddya. Sen jälkeen kävin sitten ensimmäisessä verikokeessa. Sen jälkeen päätin helpottaa nälkää sairaalan kahviossa. Kokeen ohjeissa sanotaan, että kofeiinia tulee välttää ennen koetta ja koska en ollut varma, saako esim. kahvia juoda vielä kokeen aikanakaan, päätin tyytyä tuoremehuun ja täytettyyn sämpylään. Olin ottanut mukaani myös läppärin, jolla voisin surffailla, jos sairaalassa vain toimisi wifi. No, se toimi pelkästään uudella puolella ja sinne päähän en enää jaksanut kävellä. Onneksi kännykässä on toimiva netti. Viimeinen tunti meni mukavasti Lentoturmatutkintaa katsellessa, vaikka välillä väsymys meinasi ottaa täysin vallan.

Yhden jälkeen oli sitten toisen verikokeen aika. Samalla sain mukaani virtsankeruupulloja, joita täyttelin tässä kahtena viime aamuna ja tänään marssin jälleen labraan verikokeita varten. Ensi viikon keskiviikkona on sitten siirrännäisultra ja lääkärin vastaanotto. Onpahan ainakin taas hetkeksi tutkittu kaikki ihan kunnolla. Toivottavasti tulokset ensi viikolla ovat pelkästään positiivisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti