maanantai 4. kesäkuuta 2012

Potilastiedote tutkimukseen osallistuvalle

"Hyvä potilas

Pyydämme Teitä osallistumaan tutkimukseen, jossa pyritään selvittämään samanaikaisen maksa- ja munuaissiirron tulokset Suomessa.

Tutkimukseen otetaan potilaita, joilla on siirretty samanaikaisesti sekä maksa että munuainen. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää siirtomunuaisen toiminta sekä mahdollinen omien munuaisten jäljellä oleva toiminta. Kaikille tutkimusryhmään osallistuville potilaille tehdään varsinaisten rutiinitutkimusten lisäksi munuaisten gammakuvaus siirrännäismunuaisen sekä omien munuaisten toiminnan määrittämiseksi."

Tollanen lappunen kolahti postiluukusta ehkä noin kuukausi sitten. Kai sitä on pakko osallistua. Se tietää kyllä useamman päivän sairaalassa makaamista, mutta kai sen nyt kestää. Ja siinä menee sitten kahden vuoden kontrolli samalla. Ja onhan noista tutkimuksista varmasti hyötyä myös itelle. 

Että tällasta. Sen ihmeempää ei nyt terveysrintamalla kuulu. Pikkasen pitäis petrata lääkkeiden kanssa, että muistaa ne ajallaan ottaa. Varsinkin aamuisin sitä meinaa aina nukkua ottoajan ohi. Mutta muuten kaikki on mainiosti. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti