perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kirurginen sairaala 6.-10.6.

Viisi päivää Kirurgisessa sairaalassa nyt sitten vierähti. Tutkimuksia tehtiin kovalla vauhdilla ja kaikki alkaa näyttää aika hyvältä. :) Mutta kerronpa tässä nyt hieman sairaalamatkastani.

Sunnuntai-iltana siis saavuin vanhempien kanssa sairaalaan. Oli muuten oudon näköinen sairaala, ei yhtään sellainen kuin sairaalat yleensä. Toisaalta tämä oli jotenkin paljon viihtyisämpi. :)

Maanantaina alkoivat sitten tutkimukset. Otettiin verikokeita ja kävin myös sydänultrassa Meilahdessa ambulanssilla. Tiistaina oli vuorossa hammasröntgen ja joku tutkimus, jossa tiputettiin suoneen ainetta ja otettiin sormenpäästä neljä verikoetta 10 minuutin välein. Nimeä tälle en nyt valitettavasti muista. Keskiviikkona sitten tapasin anestesialääkärin. Silloin tehtiin myös sokerirasitus ja ultrattiin maksa. Ja illalla piti jälleen mennä Meilahteen ambulanssilla magneettikuvaukseen. Torstaina aamulla oli vielä hammaslääkärin ja koordinaattorin tapaaminen. Illalla vanhemmat ajoivat Helsinkiin ja lääkäri jutteli vielä kanssamme ennen kotiinlähtöä. Maksansiirto tullaan tekemään. Vielä pitää kuitenkin miettiä, siirretäänkö samalla myös uusi munuainen, vaikka omat munuaiseni toimivat vielä kohtuullisen hyvin. Lisäksi siirtoon liittyy ongelmia, kun minulla on tukoksia verisuonissa. Ainakin maksasta lähtevä porttilaskimo ja myös joku valtimo ovat tukossa. Nämä tulee ottaa huomioon siirtoa tehtäessä.

Siirtojonoon en vielä siis päässyt. Keskiviikkona lääkärit kokoontuvat keskustelemaan asiasta ja soittavat sitten minulle. Silloin saan kuulla, siirretäänkö pelkkä maksa vai myös munuainen.

Kaikki tapahtuu nyt hirveää vauhtia, mutta olen siitä vain iloinen. Elämäni kun ei ole mitään herkkua tällä hetkellä. Ihanaa, että asiat etenevät vihdoin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti