perjantai 4. kesäkuuta 2010

3.6. Keuhkolääkäri

Eilen oli sitten se keuhkolääkäri. Äitin kanssa menin taksilla TAYS:iin, kun mukaan piti ottaa happirikastin. Taksikuski kantoi sen ystävällisesti sisälle asti. Kumpikaan meistä ei olisi kyllä äitin kanssa itse jaksanut sitä kuljetella mihinkään.

Ensimmäisenä pääsin sitten tarkkailuhuoneeseen sängylle makaamaan. Siinä mitattiin happisaturaatio happiviiksien kanssa ja ilman niitä. Lukemat olivat ihan hyvät. Myös valtimoverinäyte otettiin. Näiden toimenpiteiden jälkeen oli kävelytestin aika. Kävelin rollaattorin kanssa yhteensä 6 minuuttia. Happiviiksistä sain happea 4l/min. Happisaturaatio laski 59 eli todella alas. (Normaali saturaatioarvo on yli 95.)

Kävelyn jälkeen tapasin sitten lääkärin. Hän nosti lepohappeni määrää 3l/minuutissa ja liikunnassa 6-8l/minuutissa. Lisäksi hän toivoi, että alkaisin käyttää happiviiksiä myös yöllä. Itse kyllä vastustelin sitä, kun en oikein pysty nukkumaan niiden kanssa. Ja viime yön nukuin ilman viiksiä.

Lääkäritapaamisen jälkeen minulle tehtiin vielä puhalluskoe, jossa selvitettiin keuhkojen tilavuus ja se, onko minulla mahdollisesti astmaa. Eipä ole.

Yhteensä sairaalassa meni kolme tuntia. Aika rasitushan se oli ja illalla sitten tietenkin nousi kuume, joka on jatkunut tänäänkin. :/ Toivottavasti tämä menee nyt ohi sunnuntaihin mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti