sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Spotify-vuosi 2020

 Tämä postaus on aina ennen löytynyt rinnakkaisblogin puolelta. Se blogi on tullut kuitenkin tiensä loppuun. Harmi ettei blogia saa piilotettua. Kokonaan poistaminen tuntuu liian hurjalta. Niinpä blogi kyllä edelleen näkyy, mutta en sinne mitään enää postaile. Spotifyn vuosikatsaus on kuitenkin sellainen asia, jonka haluan edelleen jakaa. Se tuskin kovinkaan montaa lukijaa kiinnostaa, joten lähinnä teen tämän itseäni varten. Tähän postaukseen on sitten aina kiva palata siinä vaiheessa, kun uusi vuosikatsaus tulee. Voi tehdä hieman vertailua. Viime vuoden vuosikatsaus löytyy siis vielä vanhan blogin puolelta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuuntelin musiikkia yhteensä 13 238 minuuttia

Kuuntelin yhteensä 601 eri artistia

Artistien top5:

1. Jason Derulo

2. Ed Sheeran

3. Antti Tuisku

4. Justin Bieber

5. Paul Rey

Kappaleiden top10:

1. Sandro - Running

2. Paul Rey - Talking In My Sleep

3. Jason Derulo - Take You Dancing

4. Mabel - Boyfriend

5. Vasil Garvanliev - You

6. Gjon's Tears - Repondez-moi

7. Aksel - Looking Back

8. Lady Gaga . Always Remember Us This Way

9. Ulrikke - Attention

10. Felix Sandman - MOOD FOR YOU

Genrejen top5:

1. Pop

2. Finnish dance pop

3. Latin

4. Pop rap

5. Eurovision

Kuuntelin Podcasteja yhteensä 5 597 minuuttia

Podcastien top5

1. Tuplakääk

2. Vaalirankkurit-podcast

3. Veera ja ihmeellinen itä

4. I don't like mondays

5. Maailmantuska 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Välillä tuntuu, että Spoifyn vuosikatseukset huononevat vuosi vuodelta. Tänä vuonna vuosikatkauksen pystyi katsomaan ainoastaan mobiilisovelluksesta eikä samanlaisia kuuntelumääriä löytynyt esim suosituimman artistin tai podcastin kohdalta. 

Kuuntelumäärät kasvoivat, mikä ei oikeastaan ollut yllätys. Koronavuosi on tuonut mukanaan etenkin podcastien kuuntelun, jotka olen erityisesti tänä vuonna löytänyt. Paljon podcasteja tulee kuunneltua Yle Areenasta, joten tilasto on sen vuoksi hieman vääristynyt ja todellisuudessa podcastien kuunteluaika on paljon isompi.

Musiikkirintamalla ei paljoa yllätyksiä ole. Tai no euroviisut eivät ole tainneet koskaan ennen päästä näin selkeästi listalle. Nyt top10:ssa on jopa kuusi jollain tapaa viisuihin liittyvää biisiä. Ihan heti en olisi uskonut Kyproksen kappaleen olevan ensimmäisenä, mutta taisin sitä kyllä keväällä paljon luukuttaa. Aika paljon taidan kuunnella eri astisteja, sillä osa top5 artisteista on hieman hassuja. En ole uskollinen millekään tietylle artistille, joten se kai asian selittää. Esim. Justin Bieberin päätyminen listalle on hienoinen yllätys, sillä yhtäkään kappaletta häneltä ei tule mieleen, jota oisin erityisesti kuunnellut. 

Jason Derulo ja Ed Sheeran vaikuttavat olevat artisteja, jotka päätyvät listalle joka vuosi. Podcasteista Tuplakääk oli kovassa kuuntelussa myös. 

Sellaista tänä vuonna. Saa nähdä, tippuuko kuunteluminuuttien määrä ensi vuonna vai tapahtuuko jälleen nousua. Rakastan kyllä tällaista dataa paljon, joten siitä kiitokset ehdottomasti Spotifylle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti